Trøstespiser du sjokolade?

Når du er lei av å stå fast i de samme gamle mønstrene...

Når jeg startet å legge om fra min kaffe- og kakediett, som jeg hadde eksistert på i flere år, var jeg veldig usikker på hva jeg skulle gjøre. Jeg hadde lest masse på nettet og i ukeblader om dietter og andre mirakelkurer. Som at det er bare å bestemme seg for å trene fem ganger i uka så skjer det. Eller at et eller annet supermatpulver kunne ta bort søtsuget og gi deg mer energi.

Vel, det var ikke så enkelt. Det ble mye prøving og feiling på meg. Og veldig mange halvgjorte prosjekter. Uansett hvor gode intensjoner jeg hadde, så ramlet jeg tilbake til start. Det var som å være fanget i et stigespill. Når du føler det begynner å gå fremover så kaster du en terning som drar deg rett tilbake til start.

Det som hadde manglet for meg var kunnskapen om hvorfor jeg hadde de mønstrene jeg hadde. Hvorfor jeg spiste om jeg gjorde. Hva var det som gjorde at jeg som voksen syntes det var greit å spise snickerskake til frokost? Hva var det som gjorde at jeg heller ville jobbe tolv timer enn å gå hjem? Hvorfor tenkte jeg på trening som "straff" og at "no pain, no gain" var kult?

Jeg vet svaret på alt dette i dag. Men de kom ikke frem ved å spise spirulina tabletter eller masse spinat. Når vi står fast i gamle mønstre og ikke tar godt nok vare på oss selv, da må vi grave litt for å finne den egentlige grunnen. Grunnen til at vi trøstespiser sjokolade, at vi må ha et glass vin som belønning for å ha kommet oss gjennom dagen, at det ikke er tid til å lage middag selv om vi har tid til fire timer på Facebook eller at vi kjøper inn en haug med sunne matvarer bare for å kaste dem uken etter fordi de aldri ble brukt.

Derfor har jeg valgt å bruke hele første uken av kurset "Ny start!" på å finne ut hvilken matvaner du har og hvordan du kan forandre dem. Det blir matjournal og gjennomgang av hvordan hverdagen din er. I tillegg er det informasjon om hva du skal se etter i butikken for å ta gode valg, hvorfor ikke alle kalorier er like og hvorfor det er viktig med en dæsj kjærlighet i maten.

Kurset går også gjennom praktisk matlaging. Hvordan du enkelt kan lage sunn mat hjemme på ditt eget kjøkken. I tillegg til hvordan du kan planlegge måltidene dine for å spare tid og penger. 

Har du lyst til å vite mer om kurset som starter opp mandag 14. november finner du det her.