7 Tips mot forkjølelse

 

Med høsten kommer gjerne en forkjølelse eller to innom familien eller arbeidsplassen.

Noen ganger slipper du ikke unna, men det er ting du kan gjøre for unngå å være syk lenge.

Cola og masse søtsaker frister ofte når vi er syk og synes synd på oss selv, men det hjelper ikke kroppen å bli frisk. Gjør smartere valg neste gang!

 

Her er mine 7 beste "supermat" tips mot forkjølelsen.

 

Oregano olje

Dette er en eterisk olje laget på oregano og tar knekken på det meste av bakterier.

Jeg bruker denne varianten her (viktig å velge en som er til innvortes bruk, kalles "food grade" på engelsk). Jeg skal være ærlig å fortelle at dette ikke smaker godt. Varianten jeg bruker er 25% oregano olje blandet ut i olivenolje. Og den er fortsatt kjempesterkt. 2-6 dråper under tunga et par ganger om dagen gjør underverker.

 

Fermentert kål

Den opprinnelige surkålen, proppfull av gode bakterier som hjelper immunforsvaret ditt. Spis 1ss før eller til hvert måltid. Hjelper også på søtsuget. Les mer om fermenteringskurset her.

 

Kombucha

Fermentert te som også styrker immunforsvaret ditt. Drikkes på tom mage hver morgen for best effekt. På fermenteringskurset lærer du å lage din egn kombucha, les mer om det her.

 

C-vitamin

Når vi blir syk tappes vårt lager av c-vitamin. Derfor er det viktig å fylle på med masse når du merker at formen begynner å bli dårlig. 1-2 ts i vann jevnlig i løpet av dagen er fint. Det er ikke farlig å ta for mye c-vitamin, det eneste som skjer er at du kan få litt løs mage. Når du er syk er grensen for hvor mye du tåler mye høyere enn når du er frisk. Kjøp på helsekostbutikken. 

 

Hvitløk og honning

Finhakk hvitløk og la ligge i noen minutter for å aktivere den. Bland den så med honning og spis 1-2 ts utover dagen. Kan blandes sammen og ha stående i et glass i kjøleskapet. 

 

Kraft

Kjøp kraftbein og kok din egen kraft hjemme. Enkelt og billig. Ha et stort glass stående i kjøleskapet og varm opp en kopp og drikk med jevne mellomrom. Flere og flere bruker kraft daglig i matretter og som drikke. Du kan også kjøpe et godt gelatinpulver hvis du ikke vil lage selv. Dette er et godt produkt som jeg bruker mye.

 

Ingefærte

Kok opp vann og hell over noen skiver fersk ingefær og sitron. La stå noen minutter før du har i 1ss honning. Det er viktig at vannet ikke er kokvarmt når du har i honningen ellers vil ikke dens gode egenskaper overleve. Denne er en sikker vinner når du er litt sår i halsen. Kan også drikkes kald.